Dorsim Sp. z o.o.
Nagroda za promowanie zdrowego stylu życia

Koral morski

KORAL MORSKI SANGO
NIE TYLKO ZDROWE KOŚCI, NIE TYLKO WAPŃ

Bardzo dużo mówi się o wapniu, jako gwarancji zdrowych kości. Zapominamy jednak, że jego odpowiednia ilość w organizmie zapewnia także prawidłowe funkcjonowanie wielu tkanek, narządów, układów. To wapń zmusza mięśnie do kurczenia się i rozkurczania, w tym także mięśnie serca, jelit, oczu. Reguluje on także m.in. krzepliwość krwi, poprawia przekazywanie impulsów nerwowych, zmniejsza reakcje alergiczne, obniża ciśnienie krwi.

Dostarczając organizmowi wapń warto wiedzieć, że ten pochodzący z roślin wykazuje znikomą biodostępność, a do jego przyswojenia jest niezbędna obecność jeszcze innych pierwiastków, co potwierdza np. fakt, iż samo uzupełnianie wapnia u osób zagrożonych lub dotkniętych osteoporozą nie daje skutków terapeutycznych.

Koral morski Sango, to preparat, otrzymany z koralowca, który jako jedyny spośród 2500 gatunków wykazuje pozytywne działanie na ludzki organizm. Zawiera on nadzwyczajnie wysoką ilość naturalnego wapnia i magnezu w optymalnym stosunku 2:1, oraz innych pierwiastków: miedzi, potasu, boru, cynku, potasu, co gwarantuje bardzo wysoką biodostępność.
Dodatkowo dostarcza on 70 innych minerałów i pierwiastków śladowych
w naturalnej postaci m.in.: srebro, sód, siarkę, fosfor, jod, żelazo, brom, mangan, chrom, selen, złoto i inne. Przyjmowanie samego wapnia nie tylko nie jest skutecznym sposobem uzupełniania jego niedoborów w organizmie. Przyczynia się to do powstawania kruchych zwapnień, odczuwanych jako np.: bóle kręgosłupa. To także miażdżyca, zwapnienie żył, zwapnienie włosów (objawiające się siwieniem), kruchość paznokci. Dodatkowo odpowiedni poziom krzemu przeciwdziała wbudowywaniu się związków wapnia. Dlatego najlepsze efekty terapeutyczne daje jednoczesne stosowanie Korala morskiego Sango wraz z drugim produktem firmy Dorsim, czyli krzemu organicznego OrSi.

Koral morski Sango dzięki swojemu bogatemu i jednocześnie naturalnemu składowi m.in.:

  • normalizuje pH płynów w organizmie
  • poprawia procesy metabolizmu, w tym wspomaga odchudzanie
  • podwyższa elastyczność mięśni i stawów
  • poprawia strukturę kości, zębów i tkanki chrzęstnej
  • wzmacnia system immunologiczny
  • poprawia funkcjonowanie układu nerwowego i sercowo-naczyniowego
  • reguluje ciśnienie krwi i obniża poziom cholesterolu

dietetyk mgr inż. Kinga Karalus